2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1/3 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı bal
3 su bardağı yulaf ezmesi
1/3 su bardağı fındık veya ceviz
1 su bardağı ince dilimlenmiş hidistancevizi
Tencerede, tereyağını, balı ve şekeri karıştırın. Şeker eriyene dek kısık ateşte pişirin, şeker eiyine karışımı ocaktan alın, 3 su bardağı yulaf ezmesini, iri dövülmüş fındık ya da cevizi yağ ve bal karışımını ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak malzemelerin bütünleştirin. Karışım soğuyana kadar karıştırmaya devam edin, soğuyunca ince dilimlenmiş hindistancevizini ilave edin. 21 cm enindeni kare bir tepsiyi çok hafif yağlayın. Karışımı içine boşaltın, Bıçakla üzerini düzzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra küçük kareler şeklinde dilimleyin, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
|