3 yemek kaşığı hindistancevizi
 
2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
 
yarım çay kaşığı karabiber
 
yarım çay kaşığı kimyon
 
yarım çay kaşığı toz kişniş
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
3 yemek kaşığı margarin
 
Yarım kilo iri bamya
 
1 adet dilimlenmiş soğan
 
2 diş kıyılmış sarımsak
 
2 adet halka doğranmış domates
 
 
Küçük bir kapta, hindistancevizi, taze kişniş, karabiber, kimyon, toz kişniş, tuzu karıştırın. 1 yemek kaşığı kadar margarini eritip ekleyerek karışımı güzelce yoğurur gibi karıştırın. ( elinizle de yapabilirsiniz)
 
Bamyaların üst kapaklarını kesin ve boylamasına bir kesi yapın.
 
hindistancevizi karışımını bamyaların içine açılan kesiden doldurun.
 
2 yemek kaşığı margarini teflon tencereye alın, soğanı ve sarımsağı ekleyerek 5 dk kadar soteleyin. bamyaları dağıtmadan düzgün bir şekilde tencereye dikkatlica koyun ve fazla karıştırmadan belki çok azcık su da koyarak 10-15 dk istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin.
 
doğranmış domatesi servis tabağına alın, üzerine bamyaları yerleştirerek servis edin.
  
 |