|
|
Hindistancevizi |
|
özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18665
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2007
1,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mutfakta baharat olarak kullanılan hindistancevizi, Güneydoğu Asya'da yetişen bir ağacın meyvelerinden elde edilir. İnce zarlı portakali bir rengi olan bu meyva olgunlaşınca kuruyup yarılır ve ince zarı soyularak güneşte kurutulur. Daha sonra rendelenerek ticari olarak satılan hindistancevizi rendesi elde edilir. Tatlılarda ve bazı soslarda (özellikle Beşamel sos) kullanılır. Rendelenmiş hindistancevizi börek ve pastaların üzerine serpilir.
|
|
Hindistancevizi Tarifleri Şifalı Bitkiler
|
|