http://www.hurriyet.com.tr
2 su bardağı hindistancevizi suyu
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy kuru soğan
1 sap pırasanın sadece beyaz kısmı
5-6 adet mantar
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
Sos için:
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş otu
1 tatlı kaşığı dövülmüş biber ya da acı kırmızı toz biber
Orta boy bir çorba tenceresine hindistancevizi suyunu, tavuk suyuyla beraber koyarak, kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine haşlanmış ve küp küp doğranmış tavuk eti, ince ince kıyılmış pırasa, soğan ve mantarı ekleyerek pişirin.
Sos malzemelerini iyice karıştırın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bir kasede karıştırılmış çorba sosunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Sıcak olarak servise sunun.
|