https://www.aksam.com.tr
 
 
200 gram somon fileto
 
Yarım kapya biber
 
Yarım havuç
 
5 - 6 dal maydanoz
 
Yarım limon
 
7 - 8 yaprak taze roka
 
4 - 5 dal taze kekik
 
2 diş sarımsak
 
1 kereviz
 
5 - 6 parça karnabahar
 
1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
 
1 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tencerenin orta kısmına derin bir kap yerleştiriyoruz.
 
Kabın üzerine somonu yerleştiriyoruz.
 
Kerevizi, karnabaharı, kapya biberi, havucu, naneyi, sarımsağı ve kekiği küçük küçük doğrayıp bir kabın içine alıp üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, içerisine karabiber ve tuzu da ilave edip karıştırıyoruz.
 
Karışımı somonun üzerine ve tencerenin kenarlarına döküyoruz.
 
Daha sonra hindistancevizi sütü ve süt de ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirip yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
 
 
 
  
 |