|
Hindistan Üsülu Şekerleme |
|
Hamit Vatan
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125193
Gönderme Tarihi: 10.May.2017
1,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı margarin
8 bardak süt
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım bardak şeker
100 gr. antep fıstığı
Yarım çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı safran
Sütü, margarini ocağa koyun ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırın.
Süt kaynayınca limon suyunu ilave edin.
Yavaş yavaş süt peynir kıvamına gelecek ve üste toplancaktır.
5-10 dakka kaynattıkan sonra sütte oluşan pıhtıyı tülbentle süzün.
Pıhtıyı 15 dakika el yordamıyla yoğurduktan sonra 5 dakkika ateşte pişirin.
Piştikten sonra elinizle veya kalıpla istediğiniz şekili verdikten sonra üzerine biraz zenceğil, safran ve fıstık serperek servis edebilirsiniz.
|
|