www.ebruomurcali.com.tr
 
 
4 adet yufka
 
Hindili Harç
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
300 gr. hindi göğüs eti
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
Yarım su bardağı mısır
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beşamel Sos:
 
1,5 lt. süt
 
6 çorba kaşığı yulaf  tepeleme
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Beşamel sosu hazırlamak için; Süt, yulaf ve baharatı tencereye koyun.
 
Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
 
Kaşar rendesini ekleyin ve karıştırın.
 
Harcı hazırlamak için; göğüs etini mutfak robotunda öğüterek kıyma haline getirin.
 
Zeytinyağında doğranmış soğan, kıyma, soğan ve rendelenmiş havucu soteleyin.
 
Mısır ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
 
Her katın arasına harç ve beşamel sos sürerek yufkaları kat kat dizin.
 
En üste kalan beşameli dökün.
 
180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 |