www.ebruomurcali.com.tr
 
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet kuru soğan
 
300 gr. hindi göğüs kuşbaşı
 
2 adet kırmızı - kapya biber
 
1 adet kabak
 
2 adet domates
 
Yarım su bardağı mısır
 
1,5 su bardağı pirinç
 
Tuz, karabiber, fesleğen
 
Üzerine:
 
Kıyılmış maydanoz
 
 
Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın.
 
Tencereye zeytinyağını koyun.
 
Hindileri suyunu çekene kadar soteleyin.
 
Doğranmış soğan, biber ve kabağı ekleyip kavurun.
 
Küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika soteleyin.
 
Mısır, baharat ve pirinci koyun.
 
Üzerini iki parmak geçecek dar su koyun, önce yüksek daha sonra kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
 
Kıyılmış maydanozu serpin ve tencerenin üzerini kağıt havluyla kaplayın, kapağını örtün.
 
20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 |