| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hindili Patlıcan Dizmesi | 
 
  | 
keramet sağtürk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2014 
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103018 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014 
1,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
300 gr. Hindi bonfile
 
5 adet domates
 
3 adet yeşil biber
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
3 diş sarmısak
 
 
5 adet patlıcan alacalı soyulup yarım santimlik halkalar halinde doğranıp tuzlu suya bırakılır. Yapışmaz yüzeyli yayvan bir tencereye 300 gr. sote şeklinde doğranmış hindi bonfile yayılır. Üzerine suda bekletilmiş patlıcanlar dizilir. 5 adet domates kabukları soyulup küp küp doğranıp patlıcanlara eklenir. 3 diş sarmısak ve 3 adet sivri biber de halka şeklinde doğranıp tencereye eklenir. Kekik, kimyon, pulbiber ve tuzu da eklenen yemeğimizin üzerine sıvıyağ gezdirip kısık ataeşte 30 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hindili Patlıcan Dizmesi Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |