| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hindili patates | 
 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25038 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
2,480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER (4 KİŞİLİK)
 
4 adet orta boy patates
 
1 adet soğan
 
250 gr. kuşbaşı hindi eti
 
2 adet sivri biber
 
1 adet domates
 
6-7 adet mantar
 
2 yemek kaşığı sıvı yağı
 
50 gr. kaşar peyniri rendesi
 
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
4 adet limon
 
 
Patatesleri yıkayıp, dağılmamasına dikkat ederek haşlayalım. Bir tencereye 2 kaşık sıvıyağı koyalım, incecik kıyılmış soğanları ekleyelim. Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış mantarları, kuşbaşı hindi etleri, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edelim. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, kekik ve pulbiberleri ekleyelim. Diğer tarafta haşlanmış soğumuş patateslerin kabuklarını soyalım. Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltelim. Patateslerin içlerini hafif şekilde oyalım. Hazırlanan içi patateslere dolduralım. Üzerine kaşar peynir rendesini serpelim. 250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Daha sonra servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hindili patates Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |