| 
 
 
 | 
Hindili Kuru Meyveli Pilav | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113563 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2015 
1,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr hindi but
 
2 su bardağı pirinç
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet kuru soğan
 
300 gr kuru mürdüm eriği
 
200 gr kuru kayısı
 
100 gr kuru çekirdeksiz üzüm
 
50 gr badem
 
50 gr Şam fıstığı
 
3.5 su bardağı tavuk suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
 
Hindiyi düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika haşlayın. Hindiyi süzüp etlerini iri parçalar halinde ayırın.
 
Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanı rendeleyip bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Süzülmüş pirinci ilave ederek pirinci 23 dakika kavurun. Kaynar hindi suyunu ilave edip 1520 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın. Hindi etlerini pilavın içine atarak karıştırın. Kayısı ve mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. İki yemek kaşığı yağı tencerede eritin. Şam fıstık ve bademleri biraz kavurun. Kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Demlenen pilavı servis tabağına yerleştirip üstüne kavurduğumuz kuru yemişleri dökün. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |