| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hindili Kereviz Bastı | 
 
  | 
taze nane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120881 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2016 
2,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
6-8 adet kereviz
 
500 gram hindi budu
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 adet soğan
 
4 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Terbiye için;
 
1 çorba kaşığı un
 
4 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çay bardağı su
 
 
Kemiksiz hindi butlarını kuşbaşı doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve hindiyi aynı anda kızgın tencerede sıvı yağla 4-5 dakika kavurup üzerine 4 su bardağı su dökün. Tuz ekleyin. Kapağını kapatıp yavaş yavaş 15-20 dakika civarı pişirin. Kerevizleri derince soyun. Ortalarından yarıp 1 cm kalınlığında yarım daire biçiminde, dilimlere kesin. Pişmiş etleri süzün ve pişme suyunu saklayın. Etleri tencerenin ortasına çekip kenarlarına kereviz dilimlerini dizin. Üzerine etin suyunu dökün, tuz ve biberi ekleyin. Sonra kapağı kapalı olarak yavaş yavaş kaynatarak 15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hindili Kereviz Bastı Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |