| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hindili Hünkarım | 
 
  | 
melahat öztürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127442 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017 
1,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kristalyaglari.com
 
 
Yarım kg yeşil erik
 
1 su bardağı Kristal Zeytinyağı
 
3 adet bostan patlıcan
 
Yarım su bardağı un
 
Yarım litre süt
 
250 g hindi kuşbaşı
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1 adet kuru soğan
 
Damla sakızı ve baharat
 
 
Patlıcanlar közlenir, soyulur ve limonlu suda bekletilir, suyu sıkılır ve ince dilimlenir. Kuşbaşı doğranmış hindiler 1 çay kaşığı toz şeker eklenerek zeytinyağında kavrulur ve başka bir yere alınır, aynı yağın içine erikler ilave edilerek hafif pembe renkte kızartılır. Etler tekrar yağın içine alınır ve rendelenmiş soğan ilave edilerek sote edilir, 1 çay bardağı sıcak su ve salça ile pişirilir. Piştikten sonra damla sakızı dövülerek sirke ile birlikte ilave edilir, 1 dakika sonra 1 kaşık un eklenir, kaynatıldıktan sonra ocak kapatılır. Ayrı bir yerde un ve sütle beşamel sos hazırlanır. Servis tabağına ilk olarak patlıcanlar üzerine etli karışım onun üzerine de beşamel sos dökülür, etrafı ise kızarmış eriklerle süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hindili Hünkarım Tarifleri Pazı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |