| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hindili Enginar | 
 
  | 
fatin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2013 
Mesajlar: 35 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92730 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2013 
3,666 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
9 adet temizlenmiş enginar
 
500 gr kuşbaşı doğranmış hindi göğsü
 
2 adet havuç
 
3 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı margarin
 
3 diş sarımsak
 
2 adet soğan
 
yeteri kadar tuz
 
yeteri kadar karabiber
 
yeteri kadar sıvı yağ
 
yeteri kadar üzeri için rendelenmiş kaşar peynir
 
 
Enginarları yayvan bir tencereye dizin. Havucu dilimleyin ve enginarların üzerine koyun. Üzerine sıvı yağ, tuz ve az su koyun. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Ayrı bir tencereye sıvı yağ dökün. Kuşbaşı hindi etlerini koyarak kavurun. Soğanı ve sarımsağı doğrayarak üzerine ilave edin. Üzerine sana yı, unu, tuzu ve karabiberi ekleyip pişirin. Üzerine sütü de azar azar ilave ederek karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz enginarları fırın kabına dizin. içlerine ve üzerlerine hindili harcı paylaştırın ve pişen havuçlardan koyun. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerlerine serpin. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişirin, sonrasında servise alın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hindili Enginar Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |