6 adet patates
6 adet taze soğan
4 adet taze sarımsak
2 servis kaşığı konserve domates
200 gr. hindi kıyma
Tuz
Karabiber
7 dal maydanoz
3 yemek kaşığı yağ
Küçük bir tencereye koyduğum 2 kaşık yağda hindi kıymasını kavuruyorum. Daha sonra küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ilave ediyorum. Soğanlar hafif pembeleşince, küp domates konservesinden 2 kaşık tencereye ekliyorum. Tuz ve karabiber ilave ediyorum. Sosu bu şekilde hazırladıktan sonra, tencereyi ocaktan alıyorum.
Patatesleri soyup, çok ince olmayan yuvarlak dilimler halinde kesiyorum. Yemeği yapacağım tencereye 1 kaşık yağ koyarak patates dilimlerini bir kat yerleştiriyorum. Üzerine hazırladığım kıymalı sosu ilave ediyorum ve bir kat daha dilimlenmiş patatesleri yerleştiriyorum. Tencereye yaklaşık 1 su bardağı sıcak su koyup, 20 dakika düşük ısıda pişiriyorum.
Yemek pişip, ocağı kapattıktan sonra, maydanozu doğrayarak patateslerin üzerine serpiştiriyorum.
|