1 paket Banvit Hindi Katı (her biri 8’e kesilmiş)
2,5 lt piliç suyu (kaynar)
150 gr köftelik bulgur
1 adet orta boy patates (soyulmuş,4’e kesilmiş)
1 adet domates (rendelenmiş)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
6 çorba kaşığı kuru nane
75 gr nohut (iyice haşlanmış)
Tuz
Pul kırmızıbiber
Katıların üzerine 600 ml piliç suyunu ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tencerenin kapağı hafif aralık olarak, katılar hemen hemen tüm suyunu çekinceye ve arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
Bulgur, patates, domates ve soğanı hafifçe karıştırarak kalan piliç suyunu ekleyin. Karıştırmaya devam ederek hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, ara ara karıştırarak, patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-12 dak. haşlayın. Bir çorba kaşığı ile patatesleri tabağa alın ve çatalla hafifçe ezin.
Zeytinyağını ısıtıp, salçayı katın. Kısık ateşte ve karıştırarak 1 dak. ısıtın. Karıştırmaya devam ederek naneyi katın ve 2 dak. daha ısıtıp, ateşten alın.
Çatalla karıştırmaya devam ederek patatesleri katıp, iyice karıştırın ve nohutları ekleyin. Nohutlar ince ekmek kırıntısı görünümü alıncaya kadar, çatalla ezerek karıştırın.
Bulgurlu çorbayı ateşe oturtun. Orta ateşte ve karıştırarak, sırasıyla katıları ve naneli karışımı katıp, tuz serpin.
Arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar ısıtın ve arzu ederseniz pul kırmızıbiber serperek servis yapın.
|