Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yaprak Sarması Tarifleri > Hindi Dolması (23 adet - 1,904,817 defa bakıldı)

Hindi Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hindi Dolması

ASIK
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc9339
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
3,188 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet hindi
1 kg. kestane
2 bardak pirinç
50 gr. margarin
1 soğan
1 domates
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tarçın, kuşüzümü
Karabiber
Tuz

Hindiyi iyice yıkayıp temizledikten sonra boyun derisini sırt tarafından uzunlamasına keserek sıyırın ve boynu gövdeye birleştiği yerden kesip çıkarın. Böylece hindiniz doldurulmaya hazır olacaktır. Bir tenceredeki iki çorba kaşığı margarinde fıstık ve küçük doğranmış bir baş soğanı pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra hindinin leblebi büyüklüğünde doğradığınız ciğer ve taşlığını ekleyip, bir iki dakika daha karıştırarak kavurun. Suyu duruluncaya kadar yıkayıp süzdüğünüz 1 bardak Akel pirincini de soğanlara katın ve yine karıştırarak 5-10 dakika kavurun. Sonra sırasıyla 2 bardak su, kabukları soyulup doğranmış domates, sapları ayıklanmış 2 çorba kaşığı kuşüzümü, birer çay kaşığı şeker ve karabiber, yarım çay kaşığı tarçın, yarım çorba kaşığı tuz ilave edin ve pirincin üstü göz göz oluncaya dek kaynatın. Öte yandan ayıklamış olduğunuz kestaneleri pilava karıştırın ve hindiyi, karnından ve boynundan bu kestaneli pilavla fazla sıkıştırmaksızın doldurun. Karnını ve arkaya katladığınız boyun derisini dikin. Doldurulmuş hindiyi alüminyum folyoya sararak, önceden ısıtılmış fırına sürün. Pişmeden 15 dakika önce alüminyumu iyice açın ve derisinin de kızarmasını sağlayın.


Hindi Dolması

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8138
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006
3,389 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet erkek yavru hindi
2 kaşık kuşüzümü
2 su bardağı pirinç
6 kaşık sadeyağ
2 su bardağı su
1 kaşık domates salçası
2 adet soğan
Karabiber - baharat
2 kaşık çam fıstığı
Tuz

Temizlenmiş yıkanmış ve iki üç gün bekletilmiş hindinin dışı tuzlanır. İç pilav pişirilir. Pilav içine doldurulur. Doldurulan yer dikilir, fırına vereceğimiz kaba hindi konulur. Üzerine dört kaşık yağ gezdirilir, gayet ağır ateşte, arasıra altüst edilerek ve üzerine yağ gezdirilerek pişirilir. Fırının 'bulunmadığı yerde, tencere içinde gayet kıvılcımlı ağır ateşte kendi suyu ile pişirilir. Eğer dişi ve yaşlı hindi olursa, hindi haşlanır, suyu ile aynı iç pilav hazırlanır. Hindi bütün olarak yağda kızartılır. Pilavın üzerine konur.

ML® Hindi Dolması (görsel)


Hindi Dolması

Doğa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7403
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
3,660 defa indirildi / yazdırıldı




4- 5 kg. hindi
Mısır ekmekli harç
80 gr. yumuşak tereyağı
tatlı kaşığı tatlı toz biber
2 adet büyük soğan
2 adet havuç
200 gr. sap kereviz
2 yaprak defne
4 adet karanfil 250 ml. sebze suyu
250 gr. dilim pastırma
250 ml. krema
Nişasta
Tuz
Karabiber

Hindinin içini temizleyin, ciğerini içi için saklayın. Kuyruk sokumunu ve boynunu kesip çıkartın, içini ve dışını soğuk suyla yıkayın, kurulayın. İçine tuz, karabiber serpip mısırlı ekmekli harçla doldurun (çok fazla doldurmaya dikkat edin). Açık kısımları kapatıp kürdanla tutturun. Üstüne toz biber ve tereyağını ovuşturarak sürün. Büyükçe bir tencerenin üzerine fırın ızgarasını koyun. Izgaranın üzerine hindiyi yerleştirin. 225°C'de ısıtılmış fırının alt rafında (turboyu çalıştırmamalısınız) 5 dakika tutun. Isıyı 160° C'ye getirin ve hindinin büyüklüğüne göre 3.5 - 4 saat kızartın. İlk 15. dakikasında tencereye 500 ml. soğuk su koyun. Bu arada soğanları iri küp doğrayın. Havuçları soyun, kerevizi temizleyin. İkisini de 1 cm. büyüklüğünde parçalara doğrayın. Sebzelerin yarısını, defneyi, karanfili, hindinin boynunu, sebze suyunu, üstü kapalı olarak orta ateşte 1 saat pişirin. Suyunu süzgeçten geçirip başka bir tencereye alın. Hindiyi 2 saat sonra fırından çıkartın, üstünü pastırma dilimleriyle kaplayıp, kürdanla tutturun. Kalan sebzeleri fırındaki tencereye ekleyin, suyu azalmışsa biraz su ilave edin. Hindiyi tekrar fırına koyun, sürenin sonuna kadar kızartın. Sönmüş fırının içinde hindiyi sıcak bekletin. Tenceredeki suyu süzüp sosa ekleyin, üstünde biriken yağları alın. Sosa kremayı ekleyin, bir taşım kaynatın. Soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hindinin üstündeki pastırmaları çıkartın. Hindiyi bütün olarak bir tabağa koyun, masada keserek servis yapın.


ML® Hindi Dolması için tıklayın






Hindi Dolması Tarifleri Yaprak Sarması Tarifleri



(23 adet Hindi Dolması 1,904,817 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort