|
|
Hindi Dolması |
|
ASIK
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc9339
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
3,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hindi
1 kg. kestane
2 bardak pirinç
50 gr. margarin
1 soğan
1 domates
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tarçın, kuşüzümü
Karabiber
Tuz
Hindiyi iyice yıkayıp temizledikten sonra boyun derisini sırt tarafından uzunlamasına keserek sıyırın ve boynu gövdeye birleştiği yerden kesip çıkarın. Böylece hindiniz doldurulmaya hazır olacaktır. Bir tenceredeki iki çorba kaşığı margarinde fıstık ve küçük doğranmış bir baş soğanı pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra hindinin leblebi büyüklüğünde doğradığınız ciğer ve taşlığını ekleyip, bir iki dakika daha karıştırarak kavurun. Suyu duruluncaya kadar yıkayıp süzdüğünüz 1 bardak Akel pirincini de soğanlara katın ve yine karıştırarak 5-10 dakika kavurun. Sonra sırasıyla 2 bardak su, kabukları soyulup doğranmış domates, sapları ayıklanmış 2 çorba kaşığı kuşüzümü, birer çay kaşığı şeker ve karabiber, yarım çay kaşığı tarçın, yarım çorba kaşığı tuz ilave edin ve pirincin üstü göz göz oluncaya dek kaynatın. Öte yandan ayıklamış olduğunuz kestaneleri pilava karıştırın ve hindiyi, karnından ve boynundan bu kestaneli pilavla fazla sıkıştırmaksızın doldurun. Karnını ve arkaya katladığınız boyun derisini dikin. Doldurulmuş hindiyi alüminyum folyoya sararak, önceden ısıtılmış fırına sürün. Pişmeden 15 dakika önce alüminyumu iyice açın ve derisinin de kızarmasını sağlayın.
|
Hindi Dolması |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8138
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006
3,389 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet erkek yavru hindi
2 kaşık kuşüzümü
2 su bardağı pirinç
6 kaşık sadeyağ
2 su bardağı su
1 kaşık domates salçası
2 adet soğan
Karabiber - baharat
2 kaşık çam fıstığı
Tuz
Temizlenmiş yıkanmış ve iki üç gün bekletilmiş hindinin dışı tuzlanır. İç pilav pişirilir. Pilav içine doldurulur. Doldurulan yer dikilir, fırına vereceğimiz kaba hindi konulur. Üzerine dört kaşık yağ gezdirilir, gayet ağır ateşte, arasıra altüst edilerek ve üzerine yağ gezdirilerek pişirilir. Fırının 'bulunmadığı yerde, tencere içinde gayet kıvılcımlı ağır ateşte kendi suyu ile pişirilir. Eğer dişi ve yaşlı hindi olursa, hindi haşlanır, suyu ile aynı iç pilav hazırlanır. Hindi bütün olarak yağda kızartılır. Pilavın üzerine konur.
ML® Hindi Dolması (görsel)
|
Hindi Dolması |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7403
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006
3,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
4- 5 kg. hindi
Mısır ekmekli harç
80 gr. yumuşak tereyağı
tatlı kaşığı tatlı toz biber
2 adet büyük soğan
2 adet havuç
200 gr. sap kereviz
2 yaprak defne
4 adet karanfil 250 ml. sebze suyu
250 gr. dilim pastırma
250 ml. krema
Nişasta
Tuz
Karabiber
Hindinin içini temizleyin, ciğerini içi için saklayın. Kuyruk sokumunu ve boynunu kesip çıkartın, içini ve dışını soğuk suyla yıkayın, kurulayın. İçine tuz, karabiber serpip mısırlı ekmekli harçla doldurun (çok fazla doldurmaya dikkat edin). Açık kısımları kapatıp kürdanla tutturun. Üstüne toz biber ve tereyağını ovuşturarak sürün. Büyükçe bir tencerenin üzerine fırın ızgarasını koyun. Izgaranın üzerine hindiyi yerleştirin. 225°C'de ısıtılmış fırının alt rafında (turboyu çalıştırmamalısınız) 5 dakika tutun. Isıyı 160° C'ye getirin ve hindinin büyüklüğüne göre 3.5 - 4 saat kızartın. İlk 15. dakikasında tencereye 500 ml. soğuk su koyun. Bu arada soğanları iri küp doğrayın. Havuçları soyun, kerevizi temizleyin. İkisini de 1 cm. büyüklüğünde parçalara doğrayın. Sebzelerin yarısını, defneyi, karanfili, hindinin boynunu, sebze suyunu, üstü kapalı olarak orta ateşte 1 saat pişirin. Suyunu süzgeçten geçirip başka bir tencereye alın. Hindiyi 2 saat sonra fırından çıkartın, üstünü pastırma dilimleriyle kaplayıp, kürdanla tutturun. Kalan sebzeleri fırındaki tencereye ekleyin, suyu azalmışsa biraz su ilave edin. Hindiyi tekrar fırına koyun, sürenin sonuna kadar kızartın. Sönmüş fırının içinde hindiyi sıcak bekletin. Tenceredeki suyu süzüp sosa ekleyin, üstünde biriken yağları alın. Sosa kremayı ekleyin, bir taşım kaynatın. Soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hindinin üstündeki pastırmaları çıkartın. Hindiyi bütün olarak bir tabağa koyun, masada keserek servis yapın.
ML® Hindi Dolması için tıklayın
|
|
Hindi Dolması Tarifleri Yaprak Sarması Tarifleri
|
|