| 
 
 
 | 
Hindi Dolması | 
  | 
şeker şurubu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.12.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147729 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2020 
741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane hindi
 
1/2 (yarım) limon
 
2 çay bardağı süt
 
2 tatlı kaşığı biber salçası
 
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pilav için;
 
1 tane limon
 
2 tane soğan
 
3 su bardağı pirinç
 
300 gr. hindi ciğeri
 
25 gr. dolmalık fıstık
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
4 tatlı kaşığı tereyağı
 
4 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
 
Göz kararı su
 
Yenibahar
 
Karabiber
 
 
İlk olarak maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
 
Daha sonra ise hindiyi limon ile iyice ovuyoruz ve kenara ayırıyoruz.
 
Sonra ise derin bir kapta zeytinyağı, süt, salça, sarımsak, karabiber ve tuzu ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
 
Ardından ise kenara ayırdığımız hindini üzerine sürerek ise buzdolabına koyarak 3 4 saat marine etmeye koyuyoruz. Bu arada ise pilavı yapmaya başlıyoruz.
 
İlk olarak pirinçleri yıkayarak süzdükten sonra üzerine su ilave edip 20 dakika kadar bekletiyoruz.
 
Daha sonra ise ayçiçek ve tereyağını tencereye koyarak ısıtıyoruz ve doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz.
 
Ardından küp şeklinde doğradığımız ciğer ve dolmalık fıstığı ilave ederek ardından pirinci de koyarak kavuruyoruz.
 
Daha sonra 2 su bardağı su ekleyerek, suyunu çekene dek pişiriyoruz.
 
Daha sonra ise pişen pilavı hindinin içine doldurarak  200 derece fırında 3 saate yakın pişiriyoruz ve ardından servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hindi Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170884 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2023 
268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Kekik 1 Tutam
 
Dereotu 1 Tutam
 
fesleğen 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Kuş Üzümü 0.5 Çay Bardağı
 
Yenibahar 1 Çay Kaşığı
 
Hindi Bütün 4 Kilogram
 
Tereyağı 100 Gram
 
Organik Pirinç 2 Su Bardağı
 
Hardal 1 Tutam
 
Kırmızı Biber 1 Dal
 
Portakal 1 Adet
 
Hindi suyu 3.5 Su Bardağı
 
Dolmalık Fıstık 1.2 Çay Bardağı
 
 
50 gram tereyağını tencerede eritin, daha önceden ıslattığınız pirinci ekleyin, kuş üzümü, yenibahar, tarçın ve kuru naneyi de ekleyip pilavı biraz kavurun, daha önceden hazırladığınız hindi suyunu da tencereye boşaltın ve pilavı pişmeye bırakın.
 
Dereotunu ve taze kekiği bir bıçak yardımıyla iyice ufalayın. Ufaladığınız kekik ve dereotunu ve kalan 50 gram tereyağını bir kapta iyice karıştırın. COOK Buzdolabı Poşeti’nin içerisine karışımı boşaltın, poşetin ucuna hafif bir delik açın ve poşeti sıkarak hindinin derisinin altına karışımı iyice yayın. Tane hardal veya normal hardalı hindinin üzerine sürün. Hazırladığınız iç pilavı hindinin içerisine yerleştirin.
 
Bir limonu ortadan ikiye kesin ve COOK Alüminyum Folyo’ya sarın. Limonun geniş kısmına gelecek şekilde folyoyu birkaç kez bıçakla delin ve hindinin arkasına yerleştirin. Limon hindiye inanılmaz bir lezzet verecektir.
 
Hindinin butlarını COOK Fırın Torbası’nın içerisinden çıkan klips yardımı ile bağlayın. Hindiyi fırın torbasının içerisine yerleştirin ve torbanın ağzını yine bir klips yardımı ile bağlayın. Torbayı birkaç yerinden bıçakla delin. Daha önceden 200˚ C derecede ısıttığınız fırına hindiyi yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Fesleğen ve kırmızı biberi bir bıçak yardımıyla ufalayın. Ekstra lezzetlendirmek için fırın torbasının içinde kalan sosu kullanabilirsiniz. Servis tabağına aldığınız hindinin üzerine portakal kabuğu rendeleyin. Daha sonra istediğiniz miktarda karabiber, fesleğen kırmızı biberi, torbada kalan sosu ve zeytinyağını da ekleyip, hindinin içerisindeki limonu çıkartıp servise sunabilirsiniz.
  
 | 
Hindi Dolma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171698 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023 
306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bütün hindi
 
1 yemek kaşığı kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı tarhun otu
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 bardak zeytinyağı
 
İç Pilav için:
 
4 orta boy kuru soğan
 
2 su bardağı pirinç 
 
3 yemek kaşığı kuş üzümü 
 
1 yemek kaşığı yenibahar 
 
2 yemek kaşığı toz şeker 
 
3 yemek kaşığı çam fıstık 
 
5 yemek kaşığı Tereyağı
 
2 su bardağı ilikli kemik suyu
 
 
Hindi temizlenip bütün bir şekilde yıkanır. Domates salçası tarhun otu, sarımsak yoğurt tuz zeytinyağı çırpma teliyle çırpılır pürüzsüz hale getirilir.
 
Temizlediğimiz hindinin içi ve dışı hazırladığımız sos sürülür bir gece dolapta bekletilen soslanmış hindi ertesi günü doldurulmak için hazırdır.
 
4 adet kuru soğan kısık ateşte karamelize hale getirilir. Çam fıstıkları ilave edilir, yıkanmış pirinçleri soğanla birleştirip kavurmaya devam edelim, kuş üzümü, toz şeker, yenibahar, karabiber son olarak kavrulmuş iç harcımıza taze ilikli kemik suyu ilave edilir. Ocaktan indirdikten sonra taze kıyılmış maydanoz ilave edilip pilav hindiyi doldurmak için hazır hale gelmiştir.
 
Hindiyi hazırlamış olduğumuz pilav ile doldurulur, mutfaklarda kullanılan jüt ipi ile hindinin her iki tarafı pilavlar çıkmayacak şekilde dikilir ve 2 saat 160 derecelik fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |