|
|
Hindi Dolma |
|
ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc138891
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2018
1,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy bütün hindi (5-5,5 kg)
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 dal biberiye
1 dal taze kekik
1 adet defne yaprağı
Karabiber
Tuz
1 diş sarımsak
İçi için:
1 adet limon
1 adet portakal
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1-2 sap kereviz
Gravy Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Pişen hindinin suyu (yeteri kadar)
Kestaneli iç pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış bütün ya da kırık kestane
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Hindi Yapılışı:
Hindiyi yıkayın, bir peçete yardımıyla iyice kurulayın ve tepsiye alın. Derin bir kase içinde tereyağı ve baharatları karıştırın.
Kaplama için baharatlarla karıştırdığınız yağı elinizle hindinin dışına ve derisinin altına yayın.
Yarım limon, portakal ve soğanı irice bölüp 2-3 diş sarımsakla tavuğun içine yerleştirin.
Havuç, soğan ve isteğe göre sap kerevizi yıkayıp iri küpler halinde doğrayın. Üzerine biraz yağ, karabiber ve tuz ilave ederek harmanlayın.
Hazırladığınız karışımı tepsiye yayın. Üzerine bağladığınız hindiyi koyun ve ipliklerin arasına biberiye ve kekik saplarını sıkıştırarak fırına verin.
Önceden ısıttığınız 220 derece fırında 5-6 dakika boyunca dışının çıtırlaşması için hindiyi pişirin. Sonrasında fırının ısısını 130 dereceye düşürerek 1 saat 45 dakika kadar pişirin.
Pilav Yapılışı:
Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin, sudan geçirin ve süzün.
Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavurduğunuz soğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın. Pilav suyunu çekince altını kapatarak 10 dakika kadar demleyin.
Fırından aldığınız hindi ile birlikte servis yapın.
Gravy Sos Yapılışı:
Un ve tereyağını hafifçe sararıncaya kadar kavurun.
Kokusu çıkan una hindi suyunu ilave ederek sos kıvamı alıncaya kadar karıştırarak çektirin.
Hindi ve pilav birlikte servis yapın.
|
|
Hindi Dolma Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|