|
|
Hindi Arnavut Ciğeri |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28241
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2008
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pınar Hindi Ciğer-Yürek
Kızartma yağı Pınar Un
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
1 adet domates
2 adet kuru soğan
Hindi ciğer-yürekleri kuşbaşı olarak doğrayıp kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayın. Bir tavada yeterli miktarda yağı kızdırıp ciğer yürekleri kızgın yağda pişirin. Pişen hindi Arnavut ciğerlerini kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını emmesini sağlayın. Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sumak ile ovuşturup kıyılmış maydanozları ilave edip harmanlayın. Domatesi ince yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tabağın kenarlarına dizip orta kısmına soğanları ve en üstüne de hindi Arnavut ciğerlerini dizip servise sunabilirsiniz. Arzu ederseniz ciğerlerin üzerine kırmızı biberli tereyağı döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz.
ML® Arnavut Ciğeri için tıklayın
|
|
Hindi Arnavut Ciğeri Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|