| 
 
 
 | 
Heybetli Hamur Kızartması | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110115 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2015 
1,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
2 su bardağı ılık su
 
1 adet küp şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Ilık su, şeker ve maya bir kaba konur ve parmak uçlarıyla karıştırılır. Sonra tuz ve kek hamurundan daha sert kıvamda olacak kadar un eklenir ve bir güzel yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır. 1 saat kadar ılık ortamda dinlendirilir. Tavaya derin yağ konur, dinlenen hamurdan çorba kaşığıyla hamur alınır ve sıcak yağa atılır. Her tarafı altın rengi kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |