| 
 | 
| Herse (Aydıntepe Bayburt) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146942 Gönderme Tarihi: 11.Tem.2020
 777 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 kg. gendime
 1 adet tavuk (bütün olarak)
 250 gr. tereyağı
 1 yemek kaşığı tuz
 
 Gendime ve tavuk bir tencere içerisine konur.
 Üzerine hafif taşacak şekilde sıcak su ve tuzu eklenir.
 Tavuğun kemikleri etten ayrılıp et dağılıncaya kadar pişirilir.
 Pişirme işleminden sonra tavuk ve gendime birbiriyle iyice özdeşleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
 İyice kıvamını almış olan yemek servis tabaklarına konur.
 Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek servise sunulur.
 
 Not: Gendime; buğdayın temizlenmiş ve yarı pişmiş durumdaki halidir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |