| 
 | 
| Herisa (Artvin) | 
|  | Yörem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.11.2006
 Mesajlar: 245
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9750 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
 4,125 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı buğday
 1 tatlı kaşığı tuz
 3 su bardağı su
 Şerbeti için:
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı su
 
 Geceden ıslatılmış bulguru tuz atarak aynı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Gerekirse su ilave edilir. Piştikten sonra biraz ezerek soğutulur. Diğer tarafta şerbeti kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Şerbet buğdayın üzerine dökülerek servis edilir. Dilenirse üzeri ceviz ile süslenir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |