| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
HEMŞİN KETESİ (Rize) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| HEMŞİN KETESİ (Rize) |  
|  | fert Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.11.2006
 Mesajlar: 35
 Şehir: nice
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8909 Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
 9,616 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 HAMUR MALZEMELERİ
 4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
 1 1/4 su bardağı süt (250 gr.)
 1 adet yumurta
 2/3 dolu çorba kaşığı kuru
 Pakmaya (10 gr.)
 1 tatlı kaşığı toz şeker (4 gr.)
 1/2 çay bardağı ılık süt (50 gr.)
 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
 İÇ MALZEMELERİ
 2 kahve fincanı un (75 gr.)
 1 1/4 kahve fincanı yağ (75 gr.)
 2 kahve fincanı toz şeker (100 gr.)
 2 kahve fincanı su (125 gr.)
 
 Hamuru hazırlayıp 20 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar halinde koparttığınız hamurları 3 mm. kalınlığında açıp ortalanna hazırlayıp soğuttuğunuz un helvasından koyun. Hamurlan üçgen veya dörtgen şeklinde katlayıp yağlanmış tepsiye dizin. 45 dakika dinlendirin, üzerlerine yumurta şansı sürün ve 200 C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
 İçin Yapılışı: Unu kuru olarak hafif ateşte pembrleşinceye kadar kavurun, yağ katıp iyice karıştırın. Şeker ve suyu da tencereye döküp karıştırın. Karışım un helvası kıvamını alıncaya kadar pişirin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |