4 KİŞİLİK Kullanılan Malzemeler
Tereyağı 100 gr.
Kuzu fileto 1 kilo
Yörsan hellim peynir 1 paket
Patates 5 adet
Yufka 2 adet
Krema 100 gr.
Nar Ekşili Sos İçin
Nar ekşisi 100 gr.
Kekik 1/2 paket
Tuz 1 tutam
Biber 1 tutam
Hazırlanışı
Önceden tereyağında pişirdiğimiz kuzu sırtını dilimlenmiş hellim peyniri ile yufkaya sarıp 10 dakika 180 derecelik fırında pişirip, kremalı dilimlenmiş patates ile servis edebiliriz.
Sosun hazırlanışı: Kuzu filetoyu kızarttığımız tavada, nar ekşisini, kekik, biber, tuz ve bir miktar su ile kaynatarak koyulaştırırız. Tereyağı ilave ederek sosumuzu hazırlayabiliriz
|