İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Orta Boy Lahana
500 Gr Satır Kıyması
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Bulgur
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Adet Etli Kırmızı Biber
2 Adet Yeşil Biber
2 Adet Domates
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Karabiber
½ Demet Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Sumak
1 Adet Limonun Suyu
2 Su Bardağı Su
Asma Dalı Çubukları
Lahana yaprakları yıkanır, kaynayan tuzlu suyun içine 3-4'er olarak atılır, kepçe ile alt üst edilerek 1-2 dakika haşlanır. Ardından yapraklar soğuk suyun içine atılarak şoklanır.
İç malzeme için pişirme tenceresine zeytinyağının yarısı ve salça konur ve 2-3 dakika harlı ateşte karıştırılarak kavrulur. Tencere ocaktan alınır, sosun yarısı bir kaseye dökülür, tenceredeki sosun üzerine asma çubukları enine ve boyuna, kafes şeklinde döşenir.
Haşlanmış lahana yaprakları tencerenin tabanından kenarlarına taşacak şekilde serilir. Üstüne kapak olarak döşenecek 2-3 adet lahana yaprağı ayrılır.
Domatesler, biberler ve soğanlar ince ve küçük bir şekilde doğranır ve bir kapta karıştırılır. Kabın içine satır kıyması, bulgur, tuzun yarısı, baharatlar, limon suyu, su ve kalan zeytinyağı ilave edilir , karıştırıldıktan sonra lahana yapraklarının üzerine dökülür. Sarkan yapraklar kapatılır, kâseye alınan salçalı sos ve 1 su bardağı su dökülür.
Kapak görevi için ayrılan lahanalar en üst kata döşendikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve harlı ateşte pişmeye bırakılır.
Tenceredeki su kaynayınca ateş kısılır ve yaklaşık 30 dakika daha pişirilir.
Servis ederken büyük bir tabakta ters çevrilerek sofraya götürülür.

|