| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hekimkökü Dolması | 
 
  | 
nevtosun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2013 
Mesajlar: 71 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90312 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2013 
1,615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
30 adet hekimkökü
 
200 gram kuru erik
 
100 gram ceviz içi
 
4 çorba kaşığı sana yağı
 
1 baş kuru soğan
 
1 bardak kıbrıscık pirinci
 
1 bağ maydanoz
 
1 bağ taze nane
 
1 tutam tuz
 
Az karabiber
 
 
Dolmanın içini hazırlamak için önce soğanı sana yağda sarartın, ardından pirinci ilave edin. Kavurmaya devam edin ve bir bardak su ekleyin. Cevizi ve eriği bıçakla küçültün ve hazırladığınız içe katın. Maydanozu ve naneyi iri iri doğrayıp sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Hekimkökünü kaynayan suda biraz haşlayın ve dolmaları sarın. Sardığınız dolmaları küçük bir tencereye dizip üzerine bir bardak su ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirip ılık olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "TozPembe" tarafından gönderildi. 02.04.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hekimkökü Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |