Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

HAVYARLI POŞE YUMURTA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HAVYARLI POŞE YUMURTA

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13723
Gönderme Tarihi: 13.May.2007
2,693 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6 yumurta,
1 bardak et suyu,
160 gram tereyağı,
200 gram çiğ krema,
30 gram un,
1 kutu ton balığı,
8 dilim forma ekmeği,
50 gram siyah havyar,
1 çorba kaşığı sirke,
1 tutam cevz-i bevva (ceviz büyüklüğünde bir cins hindistancevizi),
1 tutam karabiber,
yeteri kadar tuz,
1 siyah mantar,
2 çorba kaşığı mısırözü yağı.

Yapımı : Bir kapta 30 gram tereyağını eritin. Buna unu katın ve tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak yağı una yedirin. Tuz ve biberini de serptikten sonra kaynar et suyunu azar azar katarken karıştırmaya devam edin. Et suyunu iyice yedirdikten sonra karıştırmaya ara vermeksizin, salçayı 5 dakika kadar kaynatın.
Ateşten indirince üzerine bir tutam rendelenmiş cevz-i bevva serptikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca çabuk çabuk karıştırarak çiğ kremayla karıştırın. Ton balığını süzgeçten geçirin. Toprak bir tencerede 100 gram tereyağını çatalla çırparak iyice işleyin. Çırpmaya devam ederken buna ton ezmesini katın. Kremanın rengi eşit bir düzene girinceye kadar çırpın.
Forma ekmeğinden 8 dilim kestikten sonra bunların kabuklarını keserek çıkarın. Bunlardan iki dilimi ayrıca üçe böldükten sonra bu parçalara oval bir biçim (yumurta biçimi) verin. Kalan tereyağını mısırözü yağıyle birlikte bir tavaya koyup kızdırın. Sonra içine ekmek dilimleriyle bölüntülerini atıp bunların her iki yanını kızartın. Derince bir kaba su, 2 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sirke koyup kaynatın. Su kaynayınca yumurtaları birer birer kırarak suya atın. Yumurtaları 3 dakika kadar kaynattıktan sonra bir kevgirle bunları sudan çıkarıp bir tabağa koyun. Bir kalıp ya da ters çevrilmiş bir bardaktan yararlanarak yumurtaların etrafındaki pürtükleri kesip giderin.
Ekmek dilimlerinin üzerine yağlı ton ezmesinden bol bol sürün. Üzerlerine yumurtaları yerleştirin ve bir servis tabağına koyun. Ekmek dilimlerinin bölünmüş parçalarını da aralara yerleştirdikten sonra yumurtaların üzerine ve tabağın yanlarına kremasalçayı dökün. Servis tabağını ve yumurtaları siyah mantar ve siyah havyarla da süsledikten sonra servis yapın.






HAVYARLI POŞE YUMURTA Tarifleri Haşlanmış Yumurta Tarifleri



(1 adet HAVYARLI POŞE YUMURTA 48,571 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort