| 
 
 
 | 
Havuçlu Zeytinli Lokma | 
  | 
musti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27668 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2008 
2,627 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler (8 kişilik):
 
2 adet orta boy havuç
 
3-4 diş sarımsak
 
Yarım demet dereotu
 
2 adet ekmek hamuru
 
16 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
 
Kızartma için sıvıyağ
 
 
Yapılışı:
 
Havuçların dışını bir bıçakla kazıdıktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Küçük doğranmış sarımsakları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Ekmek hamurunu da ilave ettikten sonra iyice yoğu-run. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinize çok az sıvıyağ sürün. Hamuru elinizde yuvarlayın. Hamura baş parmağınızı batırarak bir çukur açın. Bu çukura çekirdeği çıkarılmış zeytini yerleştirip kapatın. Lokmaları kızgın sıvıyağda kızartın. Fazla yağını süzmek için kâğıt havlunun üzerinde bir süre bekletin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |