https://www.elele.com.tr
1 yemek kaşığı kanola yağı
1 soğan
1 yemek kaşığı iri rendelenmiş zencefil
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
5 su bardağı sebze suyu
2 havuç
400 g haşlanmış kuru fasulye
Üzeri için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı aspir
İri kırılmış badem
Kanola yağını bir tencereye alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş muskat cevizini ekleyip 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sebze suyu, küp doğradığınız havuç ve haşlanmış fasulyeyi ekleyip 20-25 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin ve ocaktan alın. Zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Aspiri ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerini iri kırılmış badem ile süsleyerek servis yapın.
|