| 
 
| 
 
 
 | 
 
Havuçlu Tavuk | 
 
  | 
yıldız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15106 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2007 
2,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
Yarım kg tavuk kuşbaşı
 
2 adet havuç
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet orta boy domates
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Tavuk kuşbaşı rende soğan ve soya sosu ile karıştırılır, 1 saat dilendirilir. Bu arada havuçlar soyulur kibrit çöpü şeklinde doğranır, unla karıştırılır. Tavaya zeytinyağı konur, ısınınca fazla ununu silkeyerek havuçlar atılır. Kızarınca yağdan alınır. Aynı yağa dinlenmiş tavuk atılır, renk alana kadar kızartılır. Daha sonra üzerine kızarmış havuç, rende domates, tuz ve karabiber eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Havuçlu Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |