8 adet orta boy patates
 
2 adet havuç
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı tuz
 
10-15 dal maydanoz
 
10-15 dal dereotu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Havuçlar soyulur ve rendelenir. Soğan, maydanoz ve dereotu çok ince doğranır. Yıkanmış pirinç, tuz ve zeytinyağı ilave edilir. Güzel bir şekilde karıştırılır. Patatesler soyulur, ortdan kesilir. Tatlı kaşığı yardımıyla oyulur. Yayvan bir tencereye dizilir. Hazırlanan harç oyulan patateslere gevşek bir şekilde bırakılır. Kenardan 1 su bardağı su bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 35-40 dakika pişirilir.
  
 |