| 
 
 
 | 
Havuçlu Krakerli Barbunya | 
  | 
Ceren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77189 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2012 
2,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilo taze barbunya
 
2 soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 domates
 
3 adet havuç
 
3 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 limon
 
5 dal maydanoz
 
10 adet grisini
 
 
Barbunyayı ayıklayıp yıkayın ve 5 dakika kaynattıktan sonra süzün. Rendelenmiş soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. 5 dakika kavrulunca üzerine salçasını, sarımsağını, biberini ekleyip karıştırın. Halka şeklinde doğranmış havuçları ve domatesleri de ekleyebilirsiniz. Suyunu üzerini geçmeyecek kadar ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Barbunyalar pişince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Servis yaparken limon sıkın ve tabağın kenarlarına kraker dizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |