|
|
HAVUÇLU KONSOME |
|
saltuk
Aşçı
Kayıt: 24.01.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33169
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2009
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
8 bardak et veya tavuk suyu
2 bardak su
500 gr. sığır kıyması
5 yumurta akı
tuz
2 orta havuç
Hazırlanışı:
Bir kuşaneye 5 yumurta akı koyarak aklar beyazlaşıncaya kadar 5 dakika telle dövün. Sonra bunlara yağsız, sığır kıyması ile 2 bardak su katın. İyice karıştırın. Sonra da yağsız et suyunu ilave edin. Kapaksız olarak çok hafif ateşte 45 dakika kaynatın. Sonra bu suyu bir peçeteden geçirmek suretiyle başka bir kaba süzün. Havuçların üzerini kazıyarak haşlayın. İnce uzun çubuklar halinde kesin. Konsomeye ilave ederek sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
|
|
HAVUÇLU KONSOME Tarifleri Balkabağı Çorbası Tarifleri
|
|