| 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | bozayı Aşçı
 
  
 Kayıt: 20.07.2020
 Mesajlar: 12
 Şehir: Aydın
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155987 Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
 402 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 adet orta boy havuç
 2,5 su bardağı un
 İsteğe göre 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 
 Havuçlu kek tarifinde ceviz ve tarçını isteğe göre kullanabilirsiniz. Fakat tarçın ve havuç birlikte kullanıldığında daha lezzetli oluyor.
 Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçları yıkayın ve rendeleyin. Suyunu ayırın.
 Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın. Son olarak havuç, tarçın, cevizi de ekledikten sonra karıştırın.
 Kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayın. Ardından karışımı kalıba dökün.
 180 derecede önceden ısıtılmış fırınınıza göre pişirin. Havuçlu kek hazır.
 
 Not: Keki fırına sürdükten sonra ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Kürdanla piştiğini kontrol ettikten sonra soğumaya bırakın. Soğumadan çıkarırsanız parçalanabilir. Kekin üzerini pudra şekeriyle ya da çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | volkan iplikçi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.05.2020
 Mesajlar: 21
 Şehir: Aydın
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150853 Gönderme Tarihi: 29.May.2020
 620 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 1 bardak tam buğday unu
 1 bardak kestane unu
 1 yemek kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı karbonat
 2 yemek kaşığı tarçın
 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
 1/2 çay kaşığı yeni bahar
 1 çay kaşığı zencefil kökü
 1/2 bardak hindistancevizi yağı
 2/3 bardak akçaağaç şurubu
 2/3 bardak soya sütü
 2 yemek kaşığı vanilya özütü
 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
 2 bardak rendelenmiş havuç
 1/2 bardak ezilmiş ananas
 1 bardak kavrulmuş ve doğranmış ceviz
 
 Fırınınızı önceden 350 derecede ısıtın. Unu, kabartma tuzunu, karbonatı, baharatları ve tuzu bir kaseye eleyin. Yağı, akçaağaç şurubunu, soya sütünü ve vanilya özütünü bir kasede çırpıcıyla karıştırın. Kuru ve sulu malzemeleri hamur kıvamına getirmek için birleştirin. Cevizleri, havuçları ve ananasları da ekleyip hafifçe karıştırın. Hamuru iki yağlanmış kaba döküp 25-30 dakika fırında pişirin. Soğuması için bir kenara koyun. Bir katmanına portakal marmelatı koyun ve diğer katmanı da en üste yerleştirin. Kekin üstünü rendelenmiş havuçla süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | Ahben Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.02.2020
 Mesajlar: 41
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148952 Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
 418 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 2.5 su bardağı un
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 ½ su bardağı sıvı yağ
 2 orta boy havuç
 1 tatlı kaşığı tarçın
 ½ çay bardağı kırılmış ceviz
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Geniş bir kaba yumurta ve şekeri alın ve köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
 Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
 Tarçın, rendelenmiş havuç ve kırılmış cevizleri karışıma ekleyin ve iyice çırpın.
 Son olarak elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Silikon bir spatula yardımıyla karışımı aşağıdan yukarı olacak şekilde karıştırın.
 Karışımı yağlanmış fırın tepsisine alın.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | simitçi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142179 Gönderme Tarihi: 22.Nis.2019
 669 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet portakal
 250 gram havuç
 4 adet büyük yumurta
 120 gram şeker
 12 santilitre üzüm çekirdeği yağı
 1 çay kaşığı vanilya esansı
 125 gram kuru üzüm
 250 gram kendinden kabaran un
 1 çay kaşığı toz tarçın
 Yarım çay kaşığı yenibahar
 Glaze sos için:
 1 kutu labne peynir
 100 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
 80 gram pudra şekeri
 120 gram hindistancevizi tozu
 
 Fırını 180 derecede önceden ısıtın.
 Portakalın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Havucun kabuklarını soyduktan sonra küçük delikli bir rendeyle rendeleyin. Mutfak robotunun içinde yumurtaları ve şekeri karıştırın, üzerine portakal suyunu ve kabuklarını, üzüm çekirdeği yağını ve vanilya esansını ekleyin. Unu, üzümleri, yenibaharı ve havuçları kattıktan sonra yeniden karıştırın.
 Yağlanmış kek kalıbının içine karışımı dökün ve yaklaşık 35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
 Glaze sosunun malzemelerini homojen kıvama gelinceye kadar karıştırın ve bir spatulayla kekin üzerine sürün. Son olarak üzerine hindistancevizi serpin.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | simitçi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142178 Gönderme Tarihi: 22.Nis.2019
 887 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı şeker
 4 adet yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 3 su bardağı havuç
 1 su bardağı ceviz
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 adet limon kabuğu rendesi
 1 paket vanilya
 2 tatlı kaşığı tarçın
 
 Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin. Limon kabuğu, ceviz ve havuç rendesini ekleyin. Çırptığınız yumurta, şeker ve yağı karışıma ekleyerek biraz daha karıştırın.
 Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | saka Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.12.2018
 Mesajlar: 34
 Şehir: Niğde
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140499 Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
 845 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 4 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 3 su bardağı un
 2 su bardağı şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 su bardağı fındık veya ceviz (iri dövülmüş)
 2 su bardağı havuç rendesi
 1/2 çorba kaşığı tarçın
 Kreması için:
 1 yumurta
 50 gr. margarin
 2 su bardağı süt
 3 çorba kaşığı un (tepeleme)
 1/2 su bardağı şeker
 2 paket vanilya
 
 Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürüne dek çırpalım. Sıvı yağı ekleyip yarım dk. çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Havuç rendesini, iri dövülmüş fındığı ekleyip karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 deree ısılı fırında pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutarak üzerine ve yanlarına krema sürelim. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | meryem hanım Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.02.2019
 Mesajlar: 23
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140304 Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
 929 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 adet yumurta
 2 su bardağı rendelenmiş havuç
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 1 su bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 Bir buçuk çorba kaşığı margarin
 3 su bardağı elenmiş un
 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
 1 su bardağı toz şeker
 Kalıbı yağlamak için çok az margarin
 
 Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Oda sıcaklığında margarin ve sütü ilave edin. Rendelenmiş havuç, ceviz, tarçın ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 Not: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için, bıçağın ucunu keke batırın. Bıçak temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | zaman Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.08.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc136302 Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2018
 920 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 www.electrolux.com
 
 150 ml ayçiçek yağı
 100 gr esmer şeker
 2 yumurta
 75 gr şurup
 175 gr un
 1 çay kaşığı tarçın
 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 200 gr ince rendelenmiş havuç
 75 gr kuru üzüm
 25 gr rendelenmiş hindistancevizi
 Üst kaplaması için:
 50 gr tereyağı
 150 gr krem peynir
 40 gr toz şeker
 Öğütülmüş fındık
 
 Ayçiçek yağı, esmer şeker, yumurta ve şurubu karıştırın. Karışım için malzemelerin geri kalanını katın.
 Karışımı yağlanmış fırın tepsisine koyun.
 Fırında 55 dakika pişirin.
 Tereyağı, krem peyniri ve toz şekeri karıştırın (yayılabilmesi için gerekiyorsa biraz süt ekleyin).
 Soğuduğunda kekin üzerine sürün ve üstüne öğütülmüş fındıkları serpin.
 
 
   Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.09.2024
 
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | vız vız vız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.03.2015
 Mesajlar: 39
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc133099 Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
 1,027 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1.5 su bardağı toz şeker
 1 adet vanilya
 1 adet kabartma tozu
 1 çay kaşığı tuz
 2 su bardağı un
 2 tatlı kaşığı tarçın
 1 su bardağı ceviz
 2,5 su bardağı havuç
 Üzeri için:
 Pudra şekeri
 Havuç şeklinde şekerleme
 
 İlk olarak yumurta ve şekerimizi geniş bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
 Sonra sıvıyağını, tuzunu, vanilyasını ve tarçını katıp biraz daha çırpıyoruz.
 En son olarak kabartma tozunu, unu, havucu ve cevizi ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
 Yağlamış olduğumuz yuvarlak borcamımıza hamurumuzu döküyoruz ve 180 derece 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
 Piştikten sonra üzerine pudra şekerini ve şekerlemelerini koyup servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | leylifer Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.11.2017
 Mesajlar: 26
 Şehir: Gaziantep
 | Kısa URL: https://ml.md/lc129969 Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
 1,052 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı zeytinyağı
 2 su bardağı şeker
 3 su bardağı havuç posası
 2,5 su bardağı un
 1 su bardağı ceviz
 2 tatlı kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Yumurtaları ve şekeri, rengi beyazlayana kadar çırpın.
 Yağı ilave edin.
 Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
 Elenmiş malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyin.
 En son havuç rendesini karıştırın.
 Dibine yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru döküp önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | merinos Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.07.2017
 Mesajlar: 40
 Şehir: Karaman
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128838 Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
 1,055 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine sıvıyağ, unu 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın. Ceviz ve rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | diren Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.10.2017
 Mesajlar: 28
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128785 Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2017
 1,202 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 3 yumurta
 150 ml sıvı yağ
 225 gr toz şeker
 150 gr un
 2 orta boy rendelenmiş havuç
 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
 1 portakal kabuğu rende
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
 
 Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, vanilya, pudra şekeri, gıda boyası ve kabartma tozunu karıştırarak çırpılmış yumurta karışımına ilave edip karıştırmaya devam edin. Portakal kabuğu rendesi, tarçın, cevizi ekleyin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın. 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pudra şekerini az su ve gıda boyası ile karıştırarak turuncu glaze hazırlayın ve kekin üzerine sürün. Bala batırılmış cevizlerle dekore ederek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc125918 Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
 1,162 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı un
 1 paket vanilya
 2 tatlı kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 4 yumurta
 Tuz
 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 1 su bardağı tozşeker
 1 limonun rendelenmiş kabuğu
 3 su bardağı rendelenmiş havuç
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 Üzeri için:
 2 rendelenmiş havuç
 2 kahve fincanı tozşeker
 1 çay bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
 
 Un, vanilya, tarçın, şeker, kabartma tozu ve bir tutam tuzu bir kaba eleyip harmanlayın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sıvıyağ, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta mikserle iyice çırpın. Yumurta sarılarını tek tek yedirerek ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar halinde çırpıp yumurta sarılı karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Üç bardak rendelenmiş havuç, ceviz ve unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla malzemeler özleşene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Üzeri için, rendelenmiş havuç ve şekeri kısık ateşte karamelize edin. Karamelize edilmiş havucu ve antepfıstığını kekin üzerine serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | akarsu Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2014
 Mesajlar: 25
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103591 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2014
 1,808 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 2 adet büyük boy havuç
 1 su bardağı kıyılmış ceviz
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı toz zencefil
 2,5 - 3 su bardağı kadar un
 
 Öncelikle şekeri ve yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra üzerine sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de kendi içinde karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Havuçları rendeleyip karışımın içine koyun. Tarçınla tatlandırıp yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecede 30 dakika pişirip fırından alın. Servis yaparken üzerine pudra şekerini döküp ikram edin.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 20.06.2025
 
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | aman avcı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2013
 Mesajlar: 30
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94486 Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013
 2,022 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 adet Yumurta
 250 gr Şeker
 250 gr Un
 150 gr margarin
 250 gr iri kıyılmış ceviz
 500 gr rendelenmiş havuç
 10 gr kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tarçın
 
 Yumurta ve şekeri mikserle 10 dk çırpın. Diğer tüm malzemeleri el yardımı ile karıştırın. Tabanı folyo veya yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dökün. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 26 dk pişirin.
 
 Not: Bu tarifi derin kek kaplamada yapmayınız. Borcam veya benzeri tepsiler içersinde yapınız.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | cızbız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.09.2013
 Mesajlar: 70
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc92472 Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2013
 1,935 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 limon suyu
 2 rendelenmiş havuç
 
 Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte eleyip bu karışıma katın. Son olarak rendelediğiniz havuçları ekleyip boza kıvamında bir karışım olunca yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. Limonun suyunu sıkıp karışımından 3 çorba kadarıyla karıştırıp üzerine döküp bırakın. O aşağıya yavaşça akacaktır. Bu şekilde her yerinde değil, arada ağza gelen limonlu güzel bir tat olacaktır. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kek soğuyunca servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpip ikram edin.
 
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | kar tanem Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.03.2013
 Mesajlar: 22
 Şehir: Polatlı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87895 Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
 1,915 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı toz şeker
 2 çay bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı rendelenmiş havuç
 1 paket kabartma tozu
 Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 Portakal ve limon kabuğu rendesi
 2 su bardağı un
 
 Yumurta ve toz şeker iyice çırpılıp sıvı yağ ve havuç rendesi ilave edilir. Son olarak kabartma tozu, ceviz, portakal ve limon kabuğu rendesi ve un eklenip iyice karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve orta derecedeki fırında pişirilir.
 
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87660 Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
 2,215 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Melikgazi Belediyesi
 
 5 yumurta
 2 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 paket erimiş margarin
 1 paket çay bardağı sıvı yağ
 1 bardak rendelenmiş havuç
 1 bardak dövülmüş ceviz
 1 çay kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 ½ limon suyu
 1 paket vanilya
 
 Şeker ve yumurta çırpılır. koyu kıvama gelince margarin, sıvı yağ, süt eklenir. Un, kabartama tozu, vanilya, tarçın, ceviz, limon suyu ilave edilir. Yağlanmış tepsiye dökülerek 175derece fırında pişirilir. Soğuyunca krem şanti ile süslenir.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | huysuz ve tatlı kadın Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.03.2010
 Mesajlar: 59
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75927 Gönderme Tarihi: 22.May.2012
 2,107 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet havuç
 2 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 çay bardağı parça çikolata
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı tarçın
 2 su bardağı un
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağı
 1 çay bardağı parça çikolata
 
 Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş havucu ve kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya davam edin. Tarçın ve unu da ekleyip yumuşak bir kek harcı hazırlayın. Parça çikolataları unlayıp kek harcının içine aktarın. Son olarak karışımı da yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.200 derecede 20 dakika pişirin. Ilık hale gelince kalıptan çıkartın ve dilimleyip servis yapın.
 
 
 | 
| HAVUÇLU KEK | 
|  | kırık testi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.03.2012
 Mesajlar: 213
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74592 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
 2,303 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta,
 1 adet büyük boy havuç rendesi
 1,5 su bardağı tozşeker
 1 su bardağı yoğurt
 3 su bardağı un
 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
 2 çorba kaşığı kakao, 2 tatlı kaşığı tarçın
 1 tatlı kaşığı karbonat
 1/2 adet limonun suyu ile birlikte
 1 su bardağı sıvıyağ
 
 Yumurtaları, tozşeker ile iyice çırpıp, kalan malzemeyle karıştıralım.
 Kek kalıbını yağlayıp, hazırladığımız karışımı içine boşaltalım.
 Orta ısılı fırında pişirelim.
 Kibrit çöpü sokarak, pişip pişmediğini anlayalım. Kibrit çöpü kuru çıkıyorsa, pişmiş demektir.
 Pişen kekimizi fırından çıkartıp, soğutalım ve dilimleyerek, servis yapalım.
 
 Not: Arzu edenler, kekin içine çekirdeksiz sarı üzüm koyabilirler.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |