| 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184010 Gönderme Tarihi: 22.Tem.2025
 39 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç (2-3 orta boy havuç)
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 
 Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
 Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Rendelenmiş havucu ve tarçını ekleyin.
 Ardından ceviz içini ilave edin.
 Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin.
 Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
 Kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın. Harcı kalıba dökün.
 Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
 (Kürdan testi yapmayı unutmayın.)
 Fırından çıkarınca oda sıcaklığında dinlendirin, sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184576 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025
 68 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı rende havuç (yaklaşık 2 büyük havuç)
 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
 1 çay kaşığı vanilin
 
 Fırını 180°C'ye ısıtın.
 Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın.
 Sıvı yağı ve vanilini ekleyin, karıştırmaya devam edin.
 Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve tarçını karıştırın.
 Bu kuru karışımı, sıvı karışıma yavaşça ekleyin, karıştırın.
 Son olarak, rendelenmiş havuçları ve cevizleri ekleyin ve karıştırın.
 Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve 30-40 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin.
 Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, dilimleyip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Havuçlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185392 Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2025
 16 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 2 tatlı kaşığı tarçın
 2 su bardağı rendelenmiş havuç
 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
 
 Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta, şeker eriyene ve karışım köpük köpük olana kadar çırpın.
 Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
 Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırarak homojen bir kek harcı hazırlayın.
 Rendelenmiş havuç ve cevizleri harca ilave edip karıştırın.
 Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (Kürdan testi yaparak kontrol edin; kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.)
 Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek dilimleyin ve servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |