|
Havuçlu Katmer Tatlı |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67579
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yufka
İçi için:
5 adet havuç
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı bal
1 çay bardağı süt
Tepsiyi yağlayın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin ve kalan yufkaları da aralara koymak için saklayın. Havuçları rendeleyip tavada tereyağı ve şekerle pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve vanilya koyun. Sonra karıştırıp soğutun. Yufkalardan 5 tanesinin aralarına nişasta serpip tepsiye dizin. Soğumuş havuçlu karışımı ekleyip üzerine kalan 5 yufkayı ile kalan yufkaları aralarına koyup hazırlayın. Baklava dilimi gibi kesip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Süt ile balı karıştırıp fırından çıkan tatlının üzerine dökün.
|
|