| 
 
| 
 
 
 | 
 
Havuçlu Fıstıklı Pilav | 
 
  | 
tomurcuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27470 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008 
2,194 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet tatlı sivri biber
 
1-2 adet havuç
 
Bir miktar dolmalık fıstık ve kuş üzümü
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
 
 
Yapılışı:
 
Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin. Rendelenmiş havuç ve doğranmış sivribiberi de ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini ilave edin. 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa 1 çorba kaşığı salça ekleyin. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilav pişirir gibi pişirin.
 
 
 ML® Havuçlu Bulgur Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Havuçlu Fıstıklı Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |