Küçük bir lahana
 
3-4 yemek kaşığı yağ
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
3-4 adet domates
 
1-2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı (küçük bir tepe ile) kırmızı biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Defne yaprağı parçası
 
Limon suyu
 
Maydanoz
 
 
Şeritler halinde lahanayı ve kesip yıkayın. Soğanları kesin. Tencereye yağı ilave edip soğanları börtürün. Doğranmış lahanayı ekleyin.Lahanaları eklerken 3-4 parti halinde karıştırarak bir iki dakka yağda kavurarak hepsini ekleyin. Daha sonra 1 su bardağı su ve defne yaprağını,koyup kapağını hafif aralık bırakarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Ara sıra karıştırın. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika sonra, kırmızı biber, tuz ve küçük küçük kesilmiş sarımsak dişlerini ekleyin. Lahana kaynamaya devam ederken, domatesleri rendeleyin. Küçük küpler halinde havuç kesin. Defne yaprağını çıkarıp havuç ve domates rendesini ekleyin. Bir miktar limon suyunu ekleyerek hafif bir ekşi tada sahip olmasını sağlayın. Hazır olana kadar kaynatın izin verin. afifhYapılan On dakika önce, tat biber ekleyin. Kaynayıp yemeğimiz piştiğinde arzuya göre karabiber ekleyip maydanoz ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |