2 Su Bardağı Pirinç
1/2 Su Bardağı Bezelye
1 Adet Havuç
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
2.5 Su Bardağı Su
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletelim. Havucu tavla zarı şeklinde doğrayalım. Bezelyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Kızmasını beklemeden havuç ve bezelyeyi ilave edip kavuralım. Pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayalım. Suyunu süzüp, tencereye alalım. Tuz ve 2,5 su bardağı kaynar su ilave edip ocağın altı önce açık, sonra da kısık halde 10 dakika pişirelim. Ocağın altını kapatıp demlendirelim ve tahta kaşık ile pilavı havalandırdıktan sonra servis yapalım.
|