| 
 
| 
 
 
 | 
 
Havuç ve Patates Sufle | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60842 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2011 
2,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 havuç
 
2 patates
 
2 yumurta
 
yarım su bardağı rende kaşar
 
2 çay bardağı muskat
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 kahve fincanı un
 
1 su bardağı süt
 
1 tutam tuz
 
karabiber
 
 
Havuç ve patatesleri yıkayıp tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve püre haline getirin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peynir ekleyip soğumaya bırakın. Başamel sos yapmak için; 2 kaşık sıvıyağ ile unu tavada pembeleşene kadar kavurun. Sütü topaklanmamasına dikkat ederek, yani sürekli karıştırarak azar azar ekleyip karışım koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın, ılıyınca püreye ekleyip, iyice karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyin. Akları ise ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar kar halinde çırpıp karışıma ekleyin. Sufle kalıplarını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Havuç ve Patates Sufle Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |