1 kg Havuç
 
1 kahve fincanı Sıvı Yağ
 
1 su bardağı Arpa Şehriye
 
2-3 diş Sarımsak
 
2 su bardağı Yoğurt
 
1 kahve fincanı Sirke
 
4 Yumurta
 
Biraz tuz, nane
 
Pul biber
 
 
Tuzlu suda şehriyeyi haşlayıp, süzgeçten geçirin. Havucu rendeleyin. Yarım kahve fincanı sıvı yağda soteleyin. Sarımsağı dövüp, yoğurtla karıştırın. Arpa şehriye ve bir tutam tuzla birlikte havuçla hepsini karıştırın. Servis tabağına alın. Ayrı bir tencerede su kaynatın. Sirke ilave edin. Yumurtaları suya kırıp, pişirin. Delikli kepçe ile alıp, havucun üzerine koyun. Kalan yarım kahve fincanı sıvı yağda pulbiberi yakın. Yumurtaların üzerine gezdirin. Nane serpip, servis yapın.
  
 |