| 
 
| 
 
 
 | 
 
Havuç Soslu Tavuk Keki | 
 
  | 
pazar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17937 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007 
3,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4-6 kişilik Gerekli malzeme:
 
1,5 su bardağı pirinç 
 
2 adet kemiksiz tavuk butu 
 
250 gr dondurulmuş bezelye 
 
2 adet orta boy patates
 
3 çorba kaşığı küp kesilmiş kaşarpeyniri, 
 
100 gr lor peyniri
 
1  adet soğan, 
 
2 adet havuç
 
2  çorba kaşığı tereyağı
 
1  adet yumurta, 
 
3 yumurta akı 
 
Yarım su bardağı süt
 
2  çorba kaşığı galetaunu 
 
1 tutam karabiber, 
 
tuz 
 
Havuçlu sos için:
 
5  adet havuç, 
 
1 adet domates 
 
1 adet soğan, 
 
1 su bardağı süt
 
6  çorba kaşığı zeytinyağı 
 
Tuz, 
 
karabiber
 
 
Kıyılmış soğan, tavuk etleri ve 2 havucu tuzlu suda haşlayın. Et ve havuçları kevgirle alın. Pirinç ve küp doğranmış patatesi haşlama suyunda pişirip süzün. 1 tutam tuz, karabiber ve bezelyeyi eritilmiş yağda pişirin. Sütü ve tel tel doğranmış eti pirinçli karışıma ekleyin. Ilınınca çırpılmış yumurta ve kaşarpeyniri ilave edip karıştırın.
 
Fırın kalıbına yumurta akı sürüp galeta unu serpin. Pirinçli karışımın üçte ikisini dökün. Ortasını açıp bezelye ve küp doğranmış peyniri ekleyin. Kalan pirinçli karışımı üzerine döküp kalan galeta ununu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
 
Sos için havuçları rendeleyip zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soğanla kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyin. Süt, tuz ve karabiber ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Pirinç keki eşliğinde servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Havuç Soslu Tavuk Keki Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |