| 
 
 
 | 
Havuç Salatalı Kızarmış Baget | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107260 
Gönderme Tarihi: 02.May.2015 
2,445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet havuç
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
Tavuk için:
 
2 baş sarımsak
 
4 adet tavuk budu
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
Kekik, pul biber, karabiber
 
 
Tavuk etlerinin üzerine salça, yoğurt ve baharatları iyice yedirin. Sarımsaklardan bir başını ezip tavukların üzerine sürün. Bu şekilde 20 dakika buzdolabında dinlensin. Daha sonra fırın tepsisine dizip pişirin. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Bu arada rendelenmiş havuçların üzerine zeytinyağı ekleyip kavurun. 3 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyip ocaktan alın. Yoğurdu havucun içine ilave edip servis tabağına alın. Kızarmış tavuk buduyla sıcak olarak servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |