| 
 
| 
 
 
 | 
 
Havuç Dizmesi | 
 
  | 
yanlış numara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70016 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011 
1,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet kalın havuç
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
 
 
Havuçlar soyulur ve az suda yarım yumuşayana kadar haşlanır. Sonra 1 santim kalınlığında daire şeklinde doğranır. Diğer yanda yumurta, un, zeytinyağı, karabiber, tuz ve az miktarda su iyice çırpılır. Havuç dilimleri bu karışıma bulanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. 190 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Havuç Dizmesi Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |