https://www.droetker.com.tr
Havuçlu karışım:
4 adet havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Hamur:
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için:
0,5 çay bardağı süt
Üzeri için:
1 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tencereye alın, toz şeker ve suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katını servis tabağına alın. Yarım çay bardağı süt ile ıslatın. Üzerine pastacı kremasını yayın ve ikinci kat keki koyun. Hazırladığınız havuçlu karışımına 1 yemek kaşığı Antep fıstığını ilave edip kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletip antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|