|
HAVUÇ ÇORBASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60839
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2011
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
500 gr havuç (kazınmış ve irice rendelenmiş)
250 gr patates (kabukları soyulup küçük doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 litre (5 su bardağı) tavuk suyu yada su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı krema
Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz. Ateşin altını kısıp havuç, patates ve soğanı katarak 15 dakika, tahta kaşıkla karıştırarak ve sebzelerin tencereye yapışmamasına dikkat ederek pişiriniz. Tavuk suyu yada su ile tuzu ve biberi ekleyip 20 dakika daha, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp orta boy, derin bir kaseye süzünüz. (Süzgeçte kalan sebzeleri tahta bir kaşıkla ezerek süzgeçten geçmelerini sağlayınız. Kalan posaları atınız.)
Çorbayı yeniden tencereye boşaltıp ısıtınız. Çorbanın kıvamı inceyse, tencerenin kapağı açık olarak, biraz daha kaynatıp kremayı kattıktan sonra tadarak, gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. Çorbayı kaselere boşaltıp sıcak olarak servis ediniz.
|
Havuç Çorbası |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc67300
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet havuç
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı süt
Tuz, kırmızıbiber
Havuçları küçük küçük doğrayın. Tencereye margarini alın. Eriyince unu ilave edip, hafifçe kavurun. Azar azar suyu ekleyin. Havuçları da katın. Havuçlar yumuşayana kadar pişirin. İsterseniz süzgeçten ya da blendırdan geçirin. Çorba servisinden önce 1 adet yumurta sarısı ile sütü çırpıp, çorba suyu ile ılıklaştırarak çorbaya katın. Bir taşım kaynatın. Üzerine pulbiber serptikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.12.2023
|
Havuç Çorbası |
|
rengin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2007
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc75182
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 orta boy soğan
2 adet sarımsak
Yarım kilo havuç
1 orta boy patates
Kıvamına göre su
1 adet knorr et bulyon
1 çay kaşığı kekik
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Yarım paket krema
1 fincan süt
Soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayalım. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyalım ve küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsağı yağın içerisinde soteleyelim. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyim 3 dakika karıştıralım. Daha sonra tuzunu ve şekerini de ilave edip, üzerini geçinceye kadar su koyalım. Et bulyonu da ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dk pişirelim.Piştikten sonra blender ile kıvamına getirelim. Yarım paket krema ve 1 fincan sütü ilave edelim. Çorbamızı kekikle tatlandırıp servis edebiliriz.
|
Havuç Çorbası |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75319
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet havuç
5 bardak su
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.
|
Havuç Çorbası |
|
paşazade
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105454
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2015
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet havuç
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
7 su bardağı su
2 diş sarımsak
İrice doğranış havuçları ve kırmızı mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup kaynatın. 25 dakika kaynadıktan sonra mikserden geçirip süzün. Tencereye yağı koyun ve üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı, süzülmüş havuçlu karışımı, ezilmiş sarımsağı da koyup karıştırın. Üzerine 6-7 bardak sıcak su verin kaynatın. Sıcak olarak ikram edin.
|
Havuç Çorbası |
|
füfrer
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2014
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100969
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2014
2,047 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy havuç (iri rendelenmiş)
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt (kaynar)
1 adet taze soğan (ince kıyılmış)
3 sap maydanoz (ince kıyıJmış)
2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Zeytinyağını ısıtın. Havuç ve unu harmanlayıp ilave edin. Hafif ateşte 3 dakika soteleyin. Soğanı ve maydanozun yarısını ilave edip ateşten alın. Peynir ve kalan maydanozu karıştırın. Servis yaparken üzerine serpin.
|
Havuç Çorbası |
|
anket
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117570
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
Esra Hoşgör
Bir tutam tuz
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet havuç
5 su bardağı ılık su
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
Bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri
Havuçları tavla zarı gibi doğrayıp 15 kaşık yağda 5 dakika çevirin. 1 bardak su katıp havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzgeçten geçirip püre haline getirin 8 bardak et suyu ekleyip ateşe koyun. Başka bir tencerede 15 fincan yağda unu kavurun yarım çay bardağı sütü katın. Ateşten indirip yumurtaların sarısını ilave edin ve hepsini karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım kaynatın. üzerini ince doğranmış maydanoz ve kaşar peynirle ya da arzunuza göre krema ile süsleyin.
|
Havuç Çorbası |
|
sarı fatma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133231
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018
737 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 soğan, dilimlenmiş
1 diş sarımsak
5 su bardağı (1.3 L) su
2.5 su bardağı (560 ml) havuç, dilimlenmiş
1/4 bardak (65 ml) çiğ pirinç
2 yemek kaşığı (30 ml) tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Biraz yağ ile tencerede soğan ve sarımsak kavrulur.Su, havuç, pirinç ve tavuk suyu eklenip ve kaynatılır.
Kapağı kapalı 20 ila 25 dakika pişirin.Sebzeler pişince bir blenderdan geçirip tuz ve karabiberini ayarlayıp servis edin.
|
Havuç Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168996
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2022
454 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane küçük boy patates
3 tane havuç
Rendelenmiş bir yemek kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kurutulmuş bir yaprak defne
1 diş sarımsak
1 bardak tavuk suyu
Bir tencerenin içine tüm malzemeleri kesip atın. Akabinde rendeden geçirin. Üzerine tavuk suyu ve 3 su bardağı suyu koyun. Karıştırıp kaynamaya bırakın. Piştikten sonra defne yaprağını koyun. Dilediğiniz baharatları ekleyip 30 dakika pişirdikten sonra servis edin.
|
Havuç Çorbası |
|
fahrettin altay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154902
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2020
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 lt sıcak su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Havuçlar halka halka doğranır ve zeytinyağında kısa süre kavrulur, üzerine tuz ekilir ve sıcak su ve süt eklenerek havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir yerde tereyağında un kavrulur, içine suyu ile birlikte haşlanmış havuç eklenir son olarak bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra karabiber eklenir ve el mikseri ile çekilerek süzgeçten geçirilir.
|
Havuç Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc151954
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020
288 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy soğan
1/2 su bardağı pirinç
5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın.
|
Havuç Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152291
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
5 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 küp şeker büyüklüğünde taze zencefil
2 diş sarımsak
1 kavanoz kemik suyu
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Krema
Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun, havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Havanda dövdüğünüz sarımsak ve zencefilleri ekleyin, kemik suyu ve 2 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
Blender ile çorbanızı pürüzsüz bir karışım haline getirip, üzerini krema ve taze soğanla süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Havuç Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158888
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2021
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 sap kereviz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı doğranmış taze kekik veya maydanoz
5 su bardağı doğranmış havuç
2 su bardağı su
4 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
½ çay bardağı krema
½ çay kaşığı tuz
Karabiber
Tereyağı ve sızma zeytinyağını birlikte eritin. Daha sonra soğan ve kerevizi ekleyin; ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar 4 ila 6 dakika pişirin. Sarımsak ve kekiği (veya maydanoz) ekleyerek kokusu çıkana kadar yaklaşık 10 saniye karıştırın.
Havuçları koyun. Su ve tavuk suyunu ekledikten sonra yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika daha altını kısarak özleşmesini sağlayın.
Çorbayı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin. Son olarak tuz ve karabiber ekleyin.
|
Havuç Çorbası |
|
inovasyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2020
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155096
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2020
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 adet havuç
1 su bardağı su
4 su bardağı tavuk suyu ya da su
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 Türk kahve fincanı un
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Üzeri için:
Kırmızı pul biber
Havuçları rendeleyip az yağ ile soteliyoruz. Üç bardak tavuk suyunda pişiriyoruz ve püre haline getiriyoruz. Ayrı bir tencerede terbiyeyi hazırlıyoruz. Un ve zeytinyağını unun kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Soğuk sütü azar azar ilave ediyoruz. Yumurta sarısını da ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Sonra havuç püresinin içine terbiyeyi azar azar ilave ediyoruz.
|
Havuç Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167712
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet havuç
1,5 su bardağı süt
5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Havuçları rendeleyin.
Daha sonra tencereye alıp zeytinyağı ile soteleyin.
Havuçlar yumuşadıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyip karıştırın.
Birkaç dakika sonra su ve sütü ilave edin.
Güzelce karıştırıp tuz ve karabiberi de ekleyin.
Kaynadıktan sonra çorbanızı blender'dan geçirin ve bir taşım kaynatın.
Dilerseniz üzerine kekik serperek servis edebilirsiniz.
|
Havuç Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171289
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
206 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havucu ve patatesi rendeleyip ocağa koyun. Üzerine 5 su bardağı su ilave edin.
Ardından başka bir tencerede bir yemek kaşığı yağ 1 yemek kaşığı unu ve bir çay barağı sütü ve istediğiniz baharatları koyun.
Bu karışımı daha sonra havuç ve patatestin üzerine dökün.
Bir diş sarımsak rendeleyip karıştırın.
Hafif ağırlaşan çorbanın altını kapatın.
|
Havuç Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174977
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 küçük soğan
4 orta boy havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
Tencereye sıvı yağı ekleyin ve üzerine iri doğranmış soğanları ilave edin. 1-2 dakika soğanları kavurduktan sonra üzerine rendeden geçirdiğiniz havuçları ekleyin.
Soğanı ve havucu orta ateşte sürekli karıştırarak birkaç dakika birlikte kavurun.
Karışıma tereyağını ve unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Kavrulan tencereye sıcak suyu ilave edin ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
Yumuşayan havuçları artık blenderdan geçirebilirsiniz. Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra üzerine süt, tuz ve karabiberi ekleyin.
Bir süre daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve çorbanızı birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
|
Havuç Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160794
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender'den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerini isteğe göre krema ve taze çekilmiş karabiber ile süsleyip servis yapın.
Not: Havuç çorbası yaparken içine 2 kaşık krema koymanız çorbanızın içimini hem kolaylaştıracak hem de daha da lezzetlendirecektir. İçerisine farklı sebzeler ekleyerek besleyiciliğini de arttırmanız mümkün olacaktır. Kavurduğunuz havuçlardan ayırarak son aşamada içine atabilirsiniz. Bu görsel olarak çorbanın daha güzel gözükmesini sağlayacaktır. Çorba yaparken içerisine tavuk suyu ya da sebze suyu koymanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir. Un kavurma işlemi esnasında dikkat etmelisiniz. Ne az kavurup un kokmamalı ne de fazla kavurup unu yakmamalısınız. Unun üzerine sütü eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle hızlıca çırpmalısınız. Çorbanın kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu nedenle suyu kontrollü bir şekilde eklemelisiniz.
|
|