| 
 
| 
 
 
 | 
 
HAVUÇ BAGETLER | 
 
  | 
bebek yüz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88466 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013 
2,154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://ihe.com.tr
 
 
1,5 çay bardağı kepekli un
 
2,5 su bardağı esmer un
 
20 gr. maya
 
2 çay kaşığı malt ektresi
 
3,5 çay bardağı havuç suyu
 
1,5 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı kişniş
 
2 ince rendelenmiş havuç
 
 
Çukur bir kap içinde iki cins unu karıştırın. Ortasını havuz gibi açarak ezilmiş maya, malt ekstresi ve bir çay bardağı havuç suyunu ilave edin. Köpükleninceye kadar dinlendirin. Diğer malzemeleri ilave edin. Nemli ve esnek bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun. Üzerini örterek uygun sıcaklıkta kabarana kadar bekletin. Kabaran hamuru yeniden yoğurup iki eşit parçaya ayırın. İkisini 30'ar santim uzunluğunda yuvarlayın. Yağlı kağıt yayılmış fırın kabına yerleştirip ikinci kez dinlendirin. Bir bıçakla kabaran hamurların üzerine 1 cm. derinliğinde enlenmesine kesikler atın. Fırın kabının içine ılık su doldurulmuş ufak bir kap yerleştirin. Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürerek 30-35 dakika daha pişirin. Fırından aldığınız ekmeğin üzerine parlak görünmesi için fırçayla krema yada süt sürün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HAVUÇ BAGETLER Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |