Malzemeler (4 kişilik):
1 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tane tavukbutu
1 avuç haşlanmış nohut
aldığı kadar su
kimyon,tuz,sıvıyağ
Yapılışı
Buğdaylar akşamdan ıslatılır,bir tencereye alınır yıkanmış tavuk butları,iri doğranmış kuru soğan,kimyon,biber salçası ve aldığı kadar su eklenip ocağa konur kaynayınca ara ara karıştırılır.buğdaylar iyice açılıp pişinceye kadar pişirilir tuzu ilave edilir bu arada suyu azalırsa eklenir.tavuklar içinden alınıp ayıklanır, ayıklanan tavuk tekrar buğdaya katılıp tahta bir kaşıkla iyice özleşene kadar dövülür bu arada bir tavada göz kararı sıvıyağ ısıtılır ısınan yağın içine biraz kimyon daha eklenir ısınan yağ yemeğin içine boşaltılır tekrar yağ yedirene kadar dövülür servis tabağının ortasına yoğurt kenarlarına dövme konur üzerine arzuya göre haşlanmış nohut serpilir.
Fotoğraf "fahri amca" tarafından gönderildi. 01.09.2020
|