| 
 | 
| Haşu (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173598 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 183 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 3 adet soğan
 300 gr kuru kıyma
 300 gr kaplıca bulguru (siyez bulguru)
 2 adet yumurta
 1 bağ yeşil soğan
 40 gr tereyağı
 Yarım demet maydanoz ve nane
 
 Kuru soğanlar ve yeşil soğan yemeklik doğranır.
 Tereyağında kuru soğan, yeşil soğan ve kuru kıyma birlikte kavrulur.
 Önceden yıkanan siyez bulguru da eklenerek karıştırılır.
 Bu karışıma yumurta kırılıp yumurta pişene kadar karıştırılır.
 Üzerini geçecek kadar sıcak su konularak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
 Hafif sulu kalacak şekilde pişirilir.
 Ocaktan aldıktan sonra doğranmış maydanoz ve nane ilave edilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |